Lys i dukkestuen – Ih hvor det hygger !

Med hilsen fra Sigi og Gerhard Ulbrich (Sigi = www.tortula.de)

tekst og fotos ©

 (Oversættelse og design : Lise Brastrup Clasen ©)

Sigi fortæller:

 Belysning:

Går det mon jer på samme måde? Jeg elsker, når mine dukkestuer og dukkehuse er oplyst Ja, jeg holder af at slukke lyset i vor dagligstue og se skæret fra dukkestuer og – huse stråle ud over det hele! Men så kommer mit problem, idet lyset ikke stråler ud fra alle stuerne, da der ikke er elektriske forhold alle steder. Se ill. 01)

billede8
01: Så mørk så den søde dukkestue ud i forhold til det oplyste dukkehus!

Da min samling – trods mine gode forsætter – stadig vokser sig større, bliver jeg nødt til at ”stable”. Det vil sige, at der på en stor dobbeltdukkestue fra Kuhn f.eks. står et dukkehus. Dukkehuset er meget smukt oplyst – sågar de blafrende flammer i kaminen lyser Se. ill 02. –  mens dukkestuen neden under blot er en mørk plet.

02: Flammerne i dukkehusets kamin blafrer lyst og lystigt!
02: Flammerne i dukkehusets kamin blafrer lyst og lystigt!

Men nu har min mand, Gerhard, fundet en genial løsning på dette. Han har lagt et tyndt, men meget stabilt bånd om stuen og bundet det meget stramt. Om dette bånd har jeg lagt en lillebitte lyskæde, 10 små LED-pærer indført ved batteri (Knapbatteri).

billede1

Ill 03 og 04: hvor bånd og lyskæde er monteret.3
Ill 03 og 04: hvor bånd og lyskæde er monteret.3

Batteriet er altid tændt og de små led-PÆRER holder ”evigt”. (ill 03).

Dette giver et helt andet indtryk, og nu kan jeg altid, når jeg har lyst, kaste et blik ind i denne dukkestue. Det er ikke noget skarpt lys, men det er fuldt ud tilstrækkeligt og hyggeligt. (ill 04).

billede3
Hermed resultatet: Det hyggelige lys i dukkestuen (ill. 05)!

Mere Lys og vi bygger Broer:

 Sidste sommer til min fødselsdag forærede min mand mig mod bedrevidende en dukkestue. (ill 06). Det er en dukkestue fra Kuhn fra 1930erne. Jeg elsker disse fortryllende møbler malet i blåt. Denne dukkestue fristede indtil i dag en kummerlig tilværelse. Jeg vidste virkelig ikke længere, hvor jeg skulle placere den. Og endnu en gang fik min mand en fantastisk ide.

billede6
Min dejlige Kuhn-dukkestue (ill. 06).

Jeg har to dukkehuse, som står ryg mod ryg. Men det ene er meget lavere end det andet. Ikke at det er så meget mindre, men fordi det står lavere.

Min mand har bygget en kasse – eller som vi kalder det: bygget en bro. Han har i Byggemarkedet fået tilskåret trælister og skruet dem sammen. Han er ikke nogen møbelsnedker. Broen er dog meget stabil, da den har fået en bagvæg.

For at min smukke, nye dukkestue ikke bare skal forsvinde i mørket, har han boret 10 huller foroven, og der har vi stukket de små pærer fra en LED-kæde ind og fastgjort kablet ovenpå. Kablet får strøm via 2 små batterier. (ill. 07).

Så er kassen klar (Ill. 07).
Så er kassen klar (Ill. 07).
Færdig ”Bro” med lyskæde (Ill. 08)
Færdig ”Bro” med lyskæde (Ill. 08)

Under denne ”Bro” har jeg ikke bare stillet den nye dukkestue, nej da, den ledige plads – hvilken samler har mon plads tilovers – blev straks besat med endnu en lille dukkestue. Den stod tidligere ret usikkert på hjørnet af en anden dukkestue – den er selvfølgelig indtil videre uden lys. Det hus, som nu står ovenpå, blev af min mand udstyret med et par små filtstykker, således at det uden vaklen kan stå over den fastgjorte lyskæde. Se ill. 08.

billede7

Jeg kan slet ikke se mig mæt på mine nu så smukt belyste dukkestuer! (ill. 09).

Dukkestuehilsner fra Sigi Ulbrich (www.tortula.de)

Kære Sigi, tak for din lærerige og gode historie, og hils Gerhard og ros ham for sin tekniske kunnen og hans lyse ideer. Der er helt sikkert mange læsere, der vil gøre lige som jer.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.