At stykke en dukke sammen

© Lene Byfoged

I et lot med diverse dukkedele jeg vandt på Lauritz.com, var der også en flot skindkrop på 55 cm med arme til. Da jeg bestemt ikke var interesseret i en så stor dukke, forsøgte jeg på forskellig vis, uden held, at komme af med den. Det lykkedes ikke og den blev lagt ind bagerst i et skab, for måske var der en dag en, der kunne bruge den.

Senere købte jeg et lot med sko og strømper på Facebook og heri var lige et par strømper og sko, der var temmelig store og jeg tænkte, at måske kunne de passe den store krop og det gjorde de. Så begyndte det at blive interessant og jeg begyndte at lede efter et hoved til kroppen. Da jeg elsker China og Parian dukkerne, skulle det være et sådan hoved jeg ville have og i den størrelse falder man ikke ligefrem over dem.

IMG_9999_2
Skindkroppen på 55 cm. Armene er ikke helt rigtige, men de må være gode nok, til jeg finder de rigtige.
IMG_9999_1
Lækre skindsko og fine strømper, der nøjagtigt passer.

 

 

 

 

 

 

Jeg havde regnet mig frem til at hovedet skulle være ca. 15 cm høj og fandt også et i USA via den tyske Ebay, men ak, da hovedet kom hjem til mig, var det for lille. Igen tænkte jeg, at det kunne være lige meget. Hovedet jeg havde købt kunne jo sagtens stå og pynte sammen med de andre dukker. Som sagt, så gjort!

Så var jeg en eftermiddag på hos besøg hos Hilda Svane, hvor jeg skulle se om hun havde nogle dukker tilbage som jeg kunne bruge, der stod det samme dukkehoved, bare en størrelse større ca. 18 cm. Jeg var heldig at få lov til at købe det og Hilda var så sød, at sige, at jeg kom bare tilbage med det, hvis det ikke passede til kroppen.

Det gjorde den! Det var super dejligt og nu skal jeg have den samlet og syet tøj til den. Mon ikke det ender med, at jeg bliver glad for den, jeg tror det.

IMG_9999
De 2 hoveder fra Dressel, Kister & Co. de skulle være fra mellem 1865 – 1875. Begge er beskadiget, men det er vel ok når de er omkring 150 år gamle.
IMG_9999_3
Højden på den færdige dukke bliver ca. 66 cm. Så bliver spørgsmålet, hvor jeg får plads til den, men en ting ad gangen.

 

 

 

 

 

Jeg har fra pålidelig kilde og ved selv at kigge i bøger fundet ud af at hovedet er fra det tyske firma Dressel, Kister & Co.der blev grundlagt 1837 i Thüringen, Tyskland under navnet Dressel, Kister & Co. I 1876 lukkede firmaet med dette navn og kørte herfra videre under navnet A. W. Fr. Kister.

15a7794de53d9d7c144fe5bc82f3f182
Dette dejlige billede, har jeg fundet på Pinterest. Dukken kunne da sagtens være fra samme firma. Størrelsen passer da fint nok.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.