Bedstemor Strikker…

Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

Dukkehusets Bedstemor fortjener at sidde godt med sit strikketøj, hermed skabeloner til Bedstemors gyngestol samt idé til strikketøjet!

Gyngestolen: skær to sidestykker ud i tyndt finér, og klip sæde og ryg i kraftigt karton. Sæde og ryg betrækkes med smalstribet, småternet, eller småblomstret stof. Sidestykkerne bliver flotte, når de males i en almuefarve.

Billede3 Billede2

Lim sæde og ryg til siderne, og sæt dyvler mellem ”benene” på siderne. Stolen er færdig, og det var da nemt, ikke sandt?

På skitserne til gyngestolen har jeg sat mål som vejledning, således at I får en forestilling om gyngestolens størrelse.

Billede1
Stribet strikketøj med to garnnøgler !

Strikketøjet: Strik et lille stykke på tynde pinde og sæt det derefter over på tandstikkere, lad en tråd hænge og lav et ”garnnøgle”.   (Sådan et strikketøj var engang ”højeste mode”, da jeg var 10-11 år, alle piger gik med sådan et på blusen eller jakken, sat på med en sikkerhedsnål. Vi var dog ikke så avancerede, at vi havde tandstikkere; vi brugte tændstikker. Nogle gange skulle strikketøjet se mere elegant ud, og vi strikkede det da i striber og havde to garnnøgler hængende!)

God arbejdslyst— dette har været bragt fort meget læææænnngggeee siden i Nordisk Dukke tidende nr. 10 – maj 1999 –

Derfor må I ”nøjes” med sorthvid-udgave!

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.