BENIs Røde Kjole

(Beni er 20 cm høj)

 Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen © fra oktober 1990

Under min store oprydningsdille fandt jeg denne opskrift på kjole og trusser til Beni. Hun er eller var den mindste af Glorexdukkerne og måler 20 cm; når du havde klippet og syet en større dukke, var der altid stumper til overs til krop, arme og ben til en lille Beni. Du behøvede blot at investere i maske og indlæg til hovedet. Jeg har i sin tid lavet to af slagsen på den måde. Men da jeg havde syet den første, skulle hun da have noget tøj, og jeg kreerede derfor denne kjole og trusser. Opskrifterne har været bragt i både Dukkemagasinet og i Nordisk Dukketidende, men det er jo evigheder siden, så derfor får I dem igen.

Du skal bruge: Pinde nr. 2 1/2, rester af rødt uldgarn, et lille stykke blonde og 2 små tryklåse (6 mm), samt tynd, rund elastik til trusserne.

 Forkortelser: m = maske, p = p, r = ret, v = vrang, sm = sammen, glat r = glat ret, dvs. skiftevis 1 p r, 1 p v, ribbort/rib = 1 r, 1 v

 KJOLEN: Strikkes i ét stykke

Så 80 m op og strik 2 p r, derefter strikker du glat ret, til arbejdet måler ca. 6 cm, slut med en vrangpind. Dette stykke er nederdelen. Strik nu alle m sm to og to— nu har du 40 m på pinden. Strik r tilbage. Strik hver 10. m sm to og to, således at du har 36 m på p, strik v tilbage. Fortsæt i glat ret og slut med en r-p. Når arbejdet i alt måler ca. 8 cm, deler du det i to, dvs. det ene hold bestående af 18 m udgør forstykket, og det andet ryggen.

Først strikkes forstykket: Tag 8 m ud i hver side (til to halve ærmer) og strik glat r med de nu 34 m og slut med en r-p. Når arbejdet i alt måler ca. 12 cm, lukker du af. Derefter strikkes ryggen: Del de resterende 18 m i to, da kjolen lukkes i ryggen. Strik først højre halvdel, idet du tager 8 m ud (til et halvt ærme). Strik glat ret med de nu 17 m på samme måde som på forstykket og luk af, når arbejdet måler i alt ca. 12 cm. Strik venstre halvdel på samme måde.

Montering: Pres arbejdet, sy kjolen sm i siderne og i skuldrene. Sy et stykke blonde på forneden på ærmerne og rynk et stykke blonde i halsen som krave. Sy de to små tryklåse i ryggen som lukning.

TRUSSER: (Strikes i den klassiske timeglasfacon)

Slå 16 m op og strik 4 p rib, derefter glat r, til arbejdet måler ca. 4 cm. Derefter tager du én m ind i hver side på hver anden p (retpindene), til du har 6 m tilbage, slut med en vrangpind. Nu tages atter én m ud i hver side på retpindene, til der igen er 16 m på p. Strik derefter glat r og slut med 4 p rib. Sy trusserne sm i siderne og træk en tynd elastik igennem i taljen.

GOD   fornøjelse !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.