Celluloiddukker mærket med ”Et s e j l s k i b ”

S j æ l d n e     C e l l u l o i d d u k k e r

Fra Max Beuster –   K i e l – T y s k l a n d

 Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen©

Billede1

Firmaet Max Beuster, med hjemsted i Schleswig-Holsteins Hovedstad Kiel, eksisterede kun i 5 år – 1950 -1955- De dejlige celluloiddukker – både hvide og sorte – er således meget sjældne og derfor dyre at anskaffe, men de ses da af og til på auktioner.

Alle dukkerne er åbenbart 35 cm høje og mærket med sejlskib i cirkel, derunder ”Maxi 35”(Jeg har søgt efter historie og fotomateriale, men ingen ved noget, ikke engang via Kiel.de har jeg fundet oplysninger, men min gode veninde Sigi Ulbrich, www.tortula.de, ejer en dukke fra Max Beuster— også Sigi Ulbrich har ledt efter oplysninger, men som jeg uden resultat – Tak for hjælpen, Sigi!) Billede2

Billede3

Billede4

 

 

 

 

 

Hermed nærbilleder af Logoet både som tegning og indgraveret på dukkehoved og – krop.            Pigen med det brune hår med prinsessekrølle er Sigis dukke.

De 3 drengedukker her er alle stådukker med bevægelige arme og ben og drejeligt hoved. Den mørke dreng har malede øjne, de andre 2 har glasøjne. Og alle er de 35 cm høje og mærket både på hovedet og på kroppen som vist på nærbilledet af mærkerne på Sigis dukke med: ”Skib i cirkel, Maxi 35”. Alle er de fremstillet mellem 1950 og 1955.

Billede5Billede8

 

 

 

 

Lise Clasen Research ©

 Måske nogle af jer lige som Sigi Ulbrich er heldige at eje en Max Beuster-dukke?? I så fald glæder vi os til at se et billede af den.

G o d     L æ s e l y s t   !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.