De gamle kongelige dukker findes stadigvæk derude

© for tekst og billeder Lene Byfoged.

Vi har før skrevet om de spændende dukker fra den Kongelige Porcelænsfabrik. De fleste har sikkert som jeg, “kun” hovederne fra 1970´erne.

Der er nu dukket, endnu et af de gamle Kongelige hoveder op, de er derude, så hold øjnene åbne.

Det er Erik & Jeppe fra legetøjsmuseet Olgas Lyst, der er de heldige ejere. Hovedet kan ses på museet. www.olgaslyst.dk.

fil-16-11-2016-15-23-00
Hun er da smuk!
fil-16-11-2016-15-22-13
Indersiden med de tre blå bølger.

Vil du vide mere om de Kongelige dukker, har vi tidligere bragt en artikel om den, under overskriften De Kongelige dukker.

3 tanker om “De gamle kongelige dukker findes stadigvæk derude”

 1. Stort tillykke med jeres nye fund, hun er bare så flot malet, hvilket de ikke altid er. Jeg går ud fra det er det helt store hoved med den høje knold. Dette hoved er næsten magen til KPM; som har en lidt anden malemåde samt knolden er noget anderledes end de danskes, derfor ville et profil billede gøre underværker. Men hun er da helt ovenud dejlig. Anne Friis

  1. Hej Anne
   Ja, er den ikke smukt malet?. Det er det helt store hoved Erik & Jeppe har købt. Jeg skal høre om jeg kan få lov, at tage et profilbillede og sætte på.
   KH Lene

 2. Jeg har talt med Erik, dukkehovedet befinder sig nu på museet og man er velkommen til at komme, se og fotografere det.
  Kh. Lene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.