Dukkefestival – og et dejligt museum i Frankrig

Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

 For nogen tid   siden skrev jeg en serie om celluloiddukker fra flere lande, og heriblandt også de franske fra firmaet PetitCollin,. Dengang vidste jeg ikke, at der findes et dejligt museum med franske dukker i Étain ved floden Meuse eller Maas, hvor der er gammelt legetøj og de dejligste dukker, bl.a. Raynal og Petitcollin.

           Museet ligger i det nordøstlige Frankrig, ca. 70 km fra Luxembourg, og i nærheden af Verdun, hvor du kan se en masse fra 1. Verdenskrig. Verdun i sig selv er et besøg værd for alle, alt kan således kombineres i en dejlig ferietur til Frakrig…..   Men nu tilbage til museet:

Både museet og firmaet er en messe værd med alt det gamle og nye … der er guidede ture af ca. halvanden times varighed på fabrikken, og jeg henviser nedenfor til info og åbningstider etc.

Fra den 18. til den 26. november har turist– og kulturcentret i byen for 8. gang arrangeret en stor

D u k k e f e s t i v a l – dukken i alle sine facetter

 Her vises film, der er særlig underholdning for børn i alle aldre, arrangeret workshops, rundvisninger, demonstration af reparationer af dukkerne—dukkeshow, bamser og meget mere. Og til foretagendet hører en dejlig café/restaurant, hvor du kan hygge dig.

Stedet hedder Musée de la Poupée Petitcollin, 2 rue des Fontangues, F 55400 Étain, info via turistkontoret: Centre culturel et touristique, Rue des Casernes (banegårdskvarteret), F 44500 Étain (Meuse) – man taler naturligvis engelsk   – tlf: +33 329 87 20 80— groupes@tourisme-etain.frHer kan du tilmelde dig specielle aktiviteter efter ønske.- og her får du yderligere oplysninger om festivitas’en etc. Og der sker noget hver dag. Ellers er museet åbent hele året, detaljer får du på turistkontoret, men jeg villige tilføje, at man har årlig lukning fra den 22.12.2017 til den 22.1.2018….

Selv glæder jeg mig enormt til at besøge museet, næste gang jeg kommer på de kanter…… hermed et par links til herlighederne: www.petitcollin.com/tourism.php og

  • www.tourisme-etain.fr/festival-de-la-poupee-dans-tous-ses-etats 1.php

Tak til Bjørn for tippet, og god tur til jer alle   – Efterårshilsner herfra

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.