Ellen Mahons “Samplerbook”

(c)  for resarch Lene Byfoged

Ellen Mahon´s  bog med eksempler på de forskellige håndarbejdsteknikker er fra mellem 1852 og 1854. Den viser hendes broderi færdigheder, og indeholder nogle fantastiske udsøgte stykker  dukketøj, som f.eks. en lille strikket handske og en strømpe.

Selvom det ikke er et stykke legetøj, har disse bøger været en del af uddannelsen af ​​de unge kvinder i århundreder. Arbejderklassens piger blev tilskyndet til, at lære de værdifulde færdigheder som f.eks. broderi og hækling så snart de kunne, for at hjælpe familien økonomisk. I 1500-tallet og 1600-tallet, gik bøgerne ofte i arv fra den ene generation til den næste.

Ellen%20Mahon%201
Ellen Mahons bog!
sampler8
Nogle af de fine broderiteknikker!

 

 

 

 

 

 

Flere af dekorative bøger blev produceret af døtre fra de midterste og øverste klasses familier. Broderi var en af ​​de få tilladte tidsfordriv for kvinder i 1700 og 1800-tallet, og unge piger blev skolet i teknikker til orkis, knaphuller, quiltning, falsning, hækle, kniplinger og strikning. I 1800-tallet blev bøgerne brugt som en del af en bredere moralsk uddannelse og eksempler på, kort, religiøse inskriptioner og matematiske border var almindelige.

sampler5
Nogle af siderne med det smukke håndarbejde.
sampler6
Fint studie for den der selv syr tøjet til deres dukker!

 

 

 

 

 

En fantastisk bog, som jeg da gerne ville være ejer af.

Bogen kan ses på:

V & A Museum of Childhood Cambridge Heath Road London E2 9PA United Kingdom

www.museumofchildhood.org.uk

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.