En påklædningsdukke-Erindring

Kender I den følelse? Jo, da, det gør I helt sikkert —- Man rydder op og finder noget fra sin barndom — og straks er man helt solgt!

© Lise Clasen30

 Jeg fandt under oprydningen påklædningsdukken NUTTE – tegnet af Dorthe Kortzau —og bragt i foråret 1954 i Politikens tirsdagstillæg: Damernes Magasin NU. NUTTE skulle have tøj, og der var udskrevet en konkurrence for pigerne (vel egentlig også for drengene) om at tegne stranddragt, balkjole, frakke, natkjole, dagligkjole, karnevalsdragt og kimono. Og selvfølgelig sendte tegneglade jeg også forslag ind til tøjet, og jeg vandt da også en præmie for kimonoen. Præmien var en af Politikens Hobbybøger (jeg har den stadig).

Faktisk troede jeg, at mit eksemplar af NUTTE var gået til under en vandskade for mange år siden, men stor blev min glæde, da min søster og jeg midt i sorgen over min Mors død, fandt NUTTE og et brev fra Nu’s redaktion mellem min Mors papirer. Min søster huskede tydeligt, at jeg dengang blev sur over, at man havde trykt kimonoen i grønt i stedet for i blåt, efter min original. Her er NUTTE og de to kimonoer: en blå og en grøn, samt en liste over vinderne.34Brevet fra Redaktionen ligger nu i mine gemmer sammen med NUTTE og kimonoen i de to ovenstående udgaver!

3133

 

                                                                                                                                                Nu glæder vi os til at høre fra jer om fund fra barndommen!!!

 De hjerteligste hilsner fra Lene og Lise

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.