Europas Ældste Dukkehospital

Europas Ældste Dukkehospital

Ligger i Baixa (Lisboa) – Portugal

 ”slogan: hvis jeg var legetøj, ville jeg bo her”

 Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

 Vidste du det? Det gjorde jeg ikke, før for nylig, hvor jeg fik et tip fra en veninde, men man skal lære, så længe man lever! Som det gamle ordsprog siger! Og med en stor tak til Ingeborg Clausen får I hermed historien:

Billede1
Et kig ind i nogle af de gamle skabe med dukkedele!

Dette dukke– og legetøjshospital er simpelthen et eldorado for alle samlere……

Her er dukkerne i centrum. Og når en dukkepatient ankommer, bliver den indskrevet i receptionen med journal akkurat som på de virkelige hospitaler. På første sal ligger ”operationsstuerne” – og her bugner det med reservedele til alle former for dukker: hoveder, arme, ben og kroppe, parykker, øjne, ja, sådan kan man blive ved.. Du opdager simpelthen hele tiden noget nyt.

Museet drives siden 1830 af familien Cutileiro, og man reparerer simpelthen ALT inden for legetøj: dukker af porcelæn, celluloid, papmaché, vinyl, plast med mere, desuden reparerrer man Bamser, miniaturer, tinlegetøj og gamle spil for blot at nævne en brøkdel af aktiviteterne. Du føler dig nærmest i Paradiset, når du besøger stedet.

Ikke alene kan din dukke få repareret f.eks.arme og ben, men også frisuren bliver ordnet og sat, og skal dukkegarderoben fornys, kan du få syet tøj i alle stilarter og farver, din gamle dukke bliver som født på ny…. Aldrig har jeg været ude for sådan et unikt foretagende!

Billede2

OG desuden er stedet alle tideres legetøjsmuseum !

 Museet befinder sig i gamle lokaler i bydelen Baixa (Lissabon) – hermed adressen:

Hospitaldebonecas, Figueras 7 (Square)

1100-240 Lisboa, Portugal

www.hospitaldebonecas.com

 Der er åbent fra mandag til lørdag kl. 10.30—12.30 og fra 15.30—17.00

(idet man holder Siesta)

 Selvfølgelig er Lissabon ikke et sted, hvor du lige kommer forbi, men du kan i mellemtiden læse om det hele og se de mange billeder (også dias-show) på hjemmesiden: www.hospitaldebonecas.com

G o d   L æ s e l y s t   og   G o d   T u r !

2 tanker om “Europas Ældste Dukkehospital”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.