Husker du: FABULAND –

Lego-fantasi med søde og sjove dyrefigurer ?

 Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

 Alle børn har helt sikkert leget med LEGO-klodser og gør det stadig. Der er der mange og veludviklede byggesæt med almindelige Legoklodser, for børn og barnlige sjæle i alle aldre, LEGO-Duplo for de små og… engang kunne man også få LEGOs Fabuland.

Fabuland blev lanceret i 1979 og er en kategori mellem Lego-Duplo og de almindelige Legobyggesæt. Fanbuland henvendte sig til piger og drenge mellem 4 og 8 år, og vor yngste søn havde da også en hel samling fra Fabuland-byen med de sjove og søde figurer. Disse dyrefigurer er lidt større end de almindelig Legoskikkelser.

Serien fortsatte i 10 år, og i Legoland i Billund kunne du lege i Fabuland, og alle børn elskede at besøge ”byen”. Vor søn solgte engang sine Fabuland-figurer på et børneloppemarked. Lidt ærgerligt, da det ikke længere er så let at få fat i Fabuland-serien – Hvad jeg for snart længe side fandt er et byggesæt med en lille grundig instruktionsbog på finsk og svensk og med klodser til et hus, samt 3 figurer. Figurerne hjælper hinanden med at bygge hus med restaurant, nederst viser jeg Katten, Dr. Hund og aben, som har arbejdet sammen. Desuden har jeg efterhånden fundet de fleste af de andre sjove dyr og deres redskaber. Alle dyrene har navne, desværre husker jeg ikke de danske navne mere, men der er en elefant, lam, grise, vaskebjørne, hunde, fugle, aber og mange flere. Og jeg håber da, at jeg i fremtiden vil finde mere fra Fabuland.

Meget fra Fabuland kan genses som inspiration i Lego-serierne: Harry Potter, Belville, Friends, Slotte og Kongeriger, Legospillene samt filmen ”The Lego Movie” fra 2014.

En herlig flok af Fabulændere, slet ikke til at stå for, vel!
En herlig flok af Fabulændere, slet ikke til at stå for, vel!
3 af de fantastisk mange sæt, der fandtes til Fabuland-byen!
3 af de fantastisk mange sæt, der fandtes til Fabuland-byen!

Der er sikkert mange af jer, der samler på forskellige serier fra Lego. Den største privatsamling, jeg har set, ejes af en af min datters bekendte. Samleren havde et helt værelse fyldt med Lego. Hun byggede også en masse selv og endte med at blive ansat i Billund som Lego-bygger.

For mig var det morsommere at bygge med Lego for mange år siden, hvor man kunne købe specielle æsker med f.eks. døre og vinduer, hjul og aksler, tagsten og hvad ved jeg. Nu findes klodserne enten i basissæt eller som tilbehør til en bestemt ting. Dengang appellerede klodserne mere til din fantasi end nu, idet du sagtens kunne udnytte klodser fra et hus til et køretøj, eller hvad du havde lyst til. Der fandtes heller ikke de mange specialklodser, ville du således bygge noget unikt, fandt du med fantasi og snilde ud af det!

Nu er jeg vældig spændt på at høre, om der er flere af jer, der er Lego-freaks!

De hjerteligste byggehilsner fra Lise….

1Billede4

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.