Juleting som pynter fra Sonneberg området.

Kære Venner

Jeg lovede jer jo en artikel om diverse juleting, som jeg stødte på, under min tur i Maj i Tyskland. Så selvfølgelig skal I ikke snydes. Mange af tingene er jo blæst i glas, dem kender vi alle sammen, men varieteten af de ting man kan købe i Sonneberg området er gevaldigt stort. Men for mit vedkommende var det kun se, men ikke røre. Det var faktisk lidt svært at bevæge sig omkring i Galanterie butikkens specialafdeling, som lå et par butikker længere væk, eftersom jeg er klodset og var nervøs for at vælte noget. Men jeg klarede det, væltede kun en engel, som jeg fik lagt på plads igen i en ruf. Det skal siges at jeg syntes de var dyre, men tingene meget flotte. Vat tingene var i meget høj kurs – det er ting lavet i en slags vat med et hoved af glansbillede og ekstra pynt – De kan findes herhjemme, men er også nu dyrere end før. Man kan jo selv prøve at lave disse, det kan lade sig gøre, men tager tid, og kræver de rette materialer, men helt som de gamle bliver de jo aldrig. Pas derfor godt på dem du har. Glaskuglerne er så flotte, se især de, som hang på et stativ på markedet, dem har jeg aldrig set før. Jeg synes ikke der er så meget mere at sige, nyd billederne og hav en rigtig dejlig jul med jeres familier,

Stort juleknus fra Anne Friis

En stor tak til Anne Friis for disse dejlige billeder af julepynt, som er helt i særklasse.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.