L i l l e b a m s e s F e r i e

Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

På en søndag er dette en rigtig sød historie Lise har til jer.

Da min Bamse vandt en ferietur til München.

For nogle år siden, nærmere betegnet i januar 2007 var der en anderledes konkurrence i det tyske bamseblad ”Teddybär und seine Freunde”, hvor man ved at fortælle, hvorfor ens bamse var moden til ferie, kunne sende den på én uges sightseeing til München i maj måned. Bamsen ville derefter komme hjem med et fotoalbum over sine oplevelser.

Det var sjovt og anderledes, så jeg forklarede impulsivt i et lille digt, hvorfor min bamse var træt og udmattet af julens strabadser:

45
Lillebamse er syet i brunt plys efter denne bamsen til højre i denne bog!

Hier bin ich, ein Teddylein,

Nicht zu groß und nicht zu klein.

Weihnachtstage mit Spaß und Spiel,

Wunderschön, jedoch zu viel.

Nie mehr Honig und Weihnachtskuchen,

Lieber neue Felder suchen.

Ich bin ermattet— ich bin steif,

Sicher bin ich urlaubsreif.

Ich habe nötig, sage ich nur:

Eine schöne Urlaubstour

Jeg har her gendigtet mit vers til dansk:

Her er jeg, en Bamse-Lille,

Billede246
I kufferten havde Lillebamse blandt andet sin stribede pyjamas!

Spiste op, så jeg ku’ trille.

Julemad gør maven glad,

Og jeg tømte hvert et fad:

Honningkrukker, julekager,

Ikke flere søde sager.

Jeg er træt, og jeg er mat,

I forstår da sikkert, at

Feriedage jeg må ha’,

Helst en tur til München ta’.

I løbet af foråret fik jeg brev om, at jeg havde vundet en uges ferie til min bamse, og Lillebamses kuffert blev pakket, således at han kunne tage på ferie fra den 12. til den 19. maj. I sin kuffert havde han sin pyjamas, sin sovebamse, sin fodbold, gummistøvler, honning som proviant til turen og et dannebrogsflag, samt en pose slik til sine værter. Lillebamse er den mindste af de tre bamser, man finder mønster til i bogen ”Lav dine egne Bamser”, han er 33-34 cm høj og syet i brunt plys..

Lillebamse kom glad og frisk hjem medbringende et sødt lille fotoalbum over sine oplevelser i byen. Han har under hvert billede i sit album skrevet kommentarer. Til mig medbragte han en lille Polyglott Rejsefører over München: ”Reiseführer für Teddy & Co.— München— Für alle Plüschtierhalter/til alle der har krammedyr” – og ih, hvor kunne han fortælle meget om sin ferie!

Hermed nogle appetitvækkere fra Lillebamses rejse — München er for øvrigt en herlig by med sine barokkirker, sin kunst og beliggende midt i det skønne sydtyske landskab!

God   Læselyst   !

Billede3
Mit rejsealbum!
Billede4
Herover er jeg i Schwabing!
Billede5
Det kan være svært at finde rundt i Den engelske Have— men heldigvis findes der et godt kort over området!
Billede6
Her er jeg uden for Den kongelige bayeriske Residens th. Den dag sluttede med et besøg i det berømte Hofbräuhaus tv! Jeg kunne fortælle meget mere, men det må I have til gode!

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.