Lidt om min Kære Bye-Lo-Baby

Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

 Måske har også andre dukkemagere et helt specielt forhold til denne babydukke. Min forkærlighed stammer fra det første dukkekursus, jeg deltog i, og hvor Bye-Lo-Babyen var den første dukke, jeg valgte at fremstille, og ih, hvor var jeg spændt, da jeg åbnede formene— jo det var lykkedes, idet det søde babyhoved samt hænderne var helt perfekte! Begynderheld? Tja, hvem ved! (Da den lille dukke har været bragt i Nordisk Dukketidende, er illustrationen i sorthvid, du skal således i gang med farveblyantgerne!)

Min Bye-Lo-Baby er anderledes og meget større end den her omtalte, idet min er med stofkrop og ben, og kun hovedet og hænderne er af porcelæn. Men nogen tid senere lavede jeg en lille dukke magen til den her omtalte.

Babyen her er helt af porcelæn, mærket ”Bye-Lo-Baby, c G.S. Putnam, Germany. Hun har blå lukkeøjne, malet hår og bevægelige arme, ben og hoved. Dukken måler 12 cm.

Og nu til hendes tøj: Dåbskjolen er syet af blødt batist pyntet med en smal, maskinfremstillet blonde. Kysen er kantet med rosa silkebånd.

Kjolen er af gult letvægtspiqué, og det hvide bælte er et stykke gennembrudt bånd bundet i en sløjfe bagpå. Kraven er af samme materiale som kjolen, blot hvid.

Legedragten er lyseblå med rosa kantebånd og blomster, bøllehatten er syet i rosa og lyseblå baner. Legedragten er for øvrigt syet efter et barnebillede fra omkring 1925.

Billede1

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.