Maj er kommet – Pinse hilsen fra 1950’erne

Copyright for tekst og billeder: Angelika Salzwedel.

Med dette dejlige indlæg, ønsker Angelika alle bloggens læsere, en dejlig Pinse.

En stor tak til Angelika for dette fine indlæg.

Som samler er det altid en fornøjelse at finde lykønskningskort fra tidligere tider i familiens gods. For noget tid siden fandt jeg to smukke pinsehilsener fra 1950’erne. Traditionen med at sende håndskrevne hilsner til højtiden blev virkelig stadig dyrket i de år. I dag gør flere og flere det igen, for at sende et særligt smukt lykønskningskort. At holde et kort i hånden, læse det og muligvis dekorere det, er noget andet end at læse beskeden i WhatsApp.
Pinsefejringen finder sted i maj og så er det allerede grønt og blomstrer i det fri og i blomsterelskernes farverige haver. Duften af ​​syrener og de små liljekonvaller er en stor oplevelse for mange.
Nu vil jeg gerne præsentere jer for mine to 70-års kort: De har begge en fin kant

Liljekonval og violkort:
Dette kort viser to forårsblomster: liljekonval og viol. Liljekonval er frelsens tegn i kristendommen og symboliserer renhed, beskedenhed og lykke. Det ligner den violette, som symboliserer beskedenhed og loyalitet.

Pæonkort:
Dette kort viser rosen uden torne, også kendt som pæonen. Pæonen er symbolet på Maria i den kristne tro og står for helbredelse og sundhed og kan findes på mange billeder af Maria.

Med dette in mente ønsker jeg jer en glædelig pinsefest med mange blomstrende blomster i vores natur.

Tak til Lene for oversættelsen.

Angelika Salzwedel, Itzehoe

Trine Hjuler Nylander der også samler på gamle kort, har været så sød at sende disse kort, som jeg har fået tilladelse til at bringe her.

Fra 1914
Ukendt årstal.
Fra 1958.
Fra 1935.

En stor tak til Trine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.