Påklædningsdukker, jeg fandt under turen til De store Søer i USA og Canada !

Hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

Som samler rejser man altid rundt med ”åbne øjne og udslåede ører”, og det er altid herligt at finde noget til samlingerne. Denne gang gik rejsen med fragtskib til De fem Store Søer i USA og Canada, men fundene er små, trods besøg i store boghandler og supermarkeder med mere… Hermed resultaterne:

Billede8Billede9

 

 

 

 

 

I en stor boghandel i Montreal (her er alt både på engelsk og fransk, idet man er dobbeltsproget, og byen derfor går for den største fransktalende by efter Paris) fandt jeg denne påklædningsdukkebog fra Disneyfilmen FROST/ FROZEN, den populære tegnefilm, som egentlig var planlagt som gengivelse af H.C.Andersens Snedronningen, men blev lavet fuldstændig om, idet man fandt, at eventyret ikke passede til den aldersgruppe, man normalt henvendte sig til. (ALT for Big Business!). Der findes for øvrigt overalt i Verden stande i butikkerne med alt inden for Frost/Frozen, selv dekorerede børnecykler er in! Personerne bor som bekendt i Arendal og både rensdyret Sven, snemanden Olaf og Troldene spiller en stor rolle.

Billede10Billede11

 

 

 

 

 

 

Bogen er i A4-format og indeholder figurerne Anna, Elsa og Kristoff både som børn og som voksne. Alt er Stickers/Klistermærker, som kan bruges igen og igen— Bogen er i A4-format, og alt er tegnet i en charmerende streg! Men som sagt, er eventyret et helt, helt andet end det, vi kender fra H.C.Andersens hånd!

Mens jeg skriver dette, kommer jeg til at tænke på den smukke russiske film bygget over Snedronningen, som jeg så i biografen som 10-11-årig —dengang kunne man i København og Omegn ”gå til Skolebio”, hvor man i løbet af vinteren og foråret så 4 eller måske det var 5 film. På den måde forsøgte man at give eleverne lidt ”kultur”! Måske nogle af jer også har deltaget i Skolebio og/eller Skolescene!

Desuden var jeg på jagt efter fødselsdagskort og lykønskningskort med påklædningsdukker. Normalt har man et stort udvalg i denne genre, men…. Det eneste, jeg fandt, var dette BARBIE-kort i A5-med dukke og ”klistermærke-tøj” indeni: (jeg købte to med tilhørende kuverter i pink, , da vore tvillinge-børnebørn har fødselsdag i slutningen af januar)!

Billede14Billede12

 

 

 

 

 

 

Senere holdt vi jul hos vor søn i Luxembourg, og her fandt jeg i Den franske Boghandel de nyeste eksemplarer af Usbornes påklædningsdukkebøger med stickers/klistermærker. Disse bøger fås i mange lande og er trykt på engelsk, tysk og fransk. Jeg fandt tre: Skøjteløberne, Årstiderne og Den store Aften. Med disse bøger (ca. A4-format) kan du lege med børnebørnene, og klæde påklædningsdukkerne af og på igen og igen. Tegningerne er søde og sjove, og pigerne er vilde med farverne, som bringer os alle i godt humør!

Billede13

Hilsen fra Lise!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.