Per Cederholms nekrolog

Per Cederholm

Det bliver svært at komme over ikke mere at skulle møde Per Cederholm, høre hans stemme og morsomme historier, samt være sammen til de mange bestyrelsesmøder og ture, jeg igennem årerne har deltaget i, sammen med ham. Jeg har kendt ham i over 40 år, og altid nydt hans humor og meget sarkastiske tilgang til livet. Den er jeg selv opvokset med, så jeg havde ikke svært ved at genkende den. Desuden var han en fabelagtig kok og vært, når vi tit har holdt møder i hans lejligheder, hvor han nu end har boet.

 Han havde et enormt talent til at indrette sig, sætte kasser med ting sammen i tableauer, billedmager ville jeg kalde ham, med en utrolig fantasi og farvesans. Det var lidt forskelligt igennem årerne, hvad der lige nu tændte ham, men bamserne havde altid hans store hjerte. Det var derfor også rigtigt at han sammen med Lone Riis indrettede Bamsemuseet i Skagen, som jeg stadig håber at få at se en dag. Desuden stod han for flere Bamseudstillinger på Marienlyst Slot, hvor jeg selv var med. Vi har lavet adskillige udstillinger sammen med Lene Priem som tovholder, og den sidste var en lille udstilling ude på Vigerslev bibliotek for Legetøjets Venner. Han arbejdede også med bøger, som han skrev/lavede flere af, blandt disse bamsebogen og en om ikoner. Vi glæder os til at se hans sidste værk, som vi i klubben hørte så meget om. Han ringede af og til og læste op for mig, for at få mit syn på hvad han mente, eller sendte mig et afsnit på mail. Mange gange har vi tilfældigt mødt hinanden på antik, eller kunstudstillinger og slået følge, så han bliver så utrolig sværd at undvære.

 Det er altid brutalt når man pludselig er væk uden nogen forudgående forklaring. Jeg glædede mig til at komme ind og besøge ham, han elskede jo mine valnødder, så det snakkede vi sammen om sidste gang, jeg talte med ham i telefonen, kun et par dage før han døde, men efter hans operation med de mange skruer i halsen. Men heldigvis var han ikke alene og han vidste heller ikke, det var nu, så ud fra dette må det siges at være i hans egen ånd, at han forlod os så brat. Æret været hans minde og en stor tak for alt han har betydet for mig og hele klubben.

Anne Friis

Som mange kendte Per, på loppemarkedet.
Per sammen med glade medlemmer i hans elskede legetøjsforening Snurretoppen.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.