Rasmus Klump og vennerne, igen, igen, igen!!!

Kære samlervenner,

Som I ved, har jeg før skrevet om mine yndlings-tegneseriefigurer:

Rasmus Klump og hans Venner

Og jeg samler selvfølgelig på alt muligt om denne vidunderlige, umiddelbare og naive tegneserie:

           Hermed lidt af det, jeg i den senere tid har fået fat på:

Tre dejlige kravlenisser: En af  Klump og to af Pelle, forhåbentlig får jeg i løbet af året fat i flere, f.eks. Skæg og Pingo.

I et af Hjemmets decembernumre var der som tillæg et lille hefte om gavtyvene: KLUMP og JULETRÆET, skrevet og illustreret af Per Sanderhage og Jeppe Højholt efter Carla og Vilhelm Hansen, det hefte måtte jeg absolut have til samlingen. Samtidig var der konkurrence om ”En tur i tivoli” eller en Rasmus-Klump-bog, jeg vandt dog ikke, men var en tur i Tivoli Lillejuleaften sammen med venner og selvfølgelig forbi Rasmus-Klump-Huset med Pandekagerne.

Og endelig fik jeg fat i et manglende Modelark: ”Byg Hus med Rasmus Klump”  –  men jeg nænner ikke at klippe ud, folde og lime, før jeg får fat i et ark mere. Hermed forsiden, arket kan foldes ud fire gange,  og så er det bare med at gå i gang.

Og jagten på Rasmus-Klump-effekter fortsætter helt sikkert, her er han som påklædningsdukke: I  1991 udkom en lille serie med fire af figurerne, Rasmus, Pingo, Skæg og Elefanten  –   her slutter jeg af med at vise jer Rasmus

Januarhilsner herfra

Lise

2 tanker om “Rasmus Klump og vennerne, igen, igen, igen!!!”

 1. Rasmus Nalle kallas han i Sverige. Jag är född 1947 och minns honom från tidigt 1950-talet. Det kom också en liten klippdocka i en av dagstidningarna.
  Även våra barn tyckte om Rasmus Nalle och vi har många häften med hans äventyr kvar. Nu får vårt barnbarn ta över. Vi som föräldrar tyckte själva att det var rolig läsning, när vi skulle läsa högt för barnen. Sådant märker säkert barnen.
  Tack för Rasmus Klump!
  Mvh Elisabeth

  1. Kære Elisabeth,

   Hvor hyggeligt at høre om dine tanker. Ja, Rasmus Klump er bare herlig, som jeg plejer at side: danskerne har Rasmus Klump, svenskerne Pippi, Emil og alle Astrid Lindgrens dejlige personer, nordmændene har Torbjørn Egners Folk og Røvere, Dyrene i Hakkebakkeskoven med mere, og endelig har finnerne Tove Janssons Mumitrolde.
   Rasmus Klump kendes i enormt mange lande, i Tyskland hedder han f.eks.Petzi, og jeg er vild med denne naive og umiddelbare serie, det var børnene også, og senere børnebørnene, akkurat som hos dig.

   Hjertelige solskinshilsner herfra
   Lise

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.