Sådan får du de flotteste dukkehustæpper !!!!!

Tekst og fotos med hilsen fra Sigi Ulbrich  – tortula.de  ©

(oversættelse: Lise Brastrup Clasen ©)

For ikke så længe siden fortalte Sigi Ulbrich om det store udvalg af tæpper til dukkehuse og –stuer, hun har designet, og hermed får I nogle tips og gode råd, når I kreerer jeres tæpper. 

Tak, Sigi, for disse tricks, nu kan jeg trygt fortsætte med bedre resultater).

(NB! Undertegnede/oversætter blev som nævnt rigtig glad for disse tips, idet mine forsøg ikke ligefrem kan tilskrives Einstein, Edison og Bohr, men bare Lise; derfor håber jeg, at dette vil være en god ballast, når I går i gang, og når mine tæpper ENGANG bliver super-perfekte, skal I få dem at se)!.

Sigi skriver:

”Jeg håber da, at du/I synes det er sjovt at lave tæpper, og hermed nogle tips og gode råd, når du skal forme tæpperne:

           Altså skal du – når tæpperne er færdige, udarbejde dem i den rette facon, (bringe dem i form). For man kan ærlig talt risikere, at de runde tæpper ofte bliver til kurve eller skåle i stedet for til flade skiver. Det er derfor meget vigtigt, at man syr med løse sting og endelig ikke strammer tråden under sammensyningen. Herefter kan man trække, strække og udspænde arbejdet.

Der findes forskellige muligheder, en af Sigis veninder bruger altid sukkervand for at gøre tæpperne mere stive. Det er jeg modstander af,  jeg tænker her på, at man derved inviterer uvelkomne GERNE SEKSBENEDE medbeboere indenfor.

Selv klipper jeg en skabelon af papir, lidt større end tæppet, herefter sætter jeg papiret fast på polstringen på sofa-armlænet, ganske enkelt med knappenåle. Så fugter jeg tæppet – dette lykkes ganske godt med en stænkflaske (den du bruger, når du stryger tøj), og endelig hæfter jeg med knappenåle tæppet fast på papirskabelonen, derpå strækker jeg det lidt efter lidt ud til den størrelse, som jeg vil have det i henhold til skabelonen. Dvs. igen og igen strække og hæfte fast, indtil tæppet har fået den rigtige facon og størrelse. Jeg bruger således ganske enkelt vand, da man hele tiden her efter behov kan fugte kan lidt mere efterhånden. Sherri fortæller, at hun blot presser tæppet, men den metode er ikke så enkel at arbejde med, da man bagefter ikke kan se, hvordan tæppet er placeret i pressen, hvorved det let får en forkert facon.

Altså, kære venner, prøv nu bare og ha’ det sjovt… og det er bare så herligt at kunne hygge sig med små ting—  – eller som man siger nu til dags: I WANT FUN !”

Som I kan se på Sigis fotos—  de taler for sig selv ! giver det flotte resultater—   eller øvelse gør mester……

God Fornøjelse   !

Således inspireret af Sigis skønne tæpper, kan jeg ikke nære mig for at vise et af de tæpper jeg har lavet i samme stil, til et af mine dukkehuse.

Det er tyndt flerfarvet bomuldgarn, broderet på hørlærred.

Lene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.