Skal vi lege krig i vinterferien?

I uge 8 i vinterferien, er der en udstilling på Mosede Fort Museum om børn og krig. Hvor meget legetøj der vil være, ved jeg ikke, men min egen lille samling af dukker relateret til 1. Verdenskrig, vil være udstillet der.

Lene Byfoged

Krigslegetøj kommer i mange afskygninger, og krigslege har til alle tider været populært blandt børn. I vinterferien leger vi krig på Mosede Fort.

Tinsoldater, en skarpladt gren eller laser guns i farvestrålende plastic; krigslegetøj kommer i mange afskygninger, og krigslege har til alle tider været populært blandt børn.

I vinterferien på Mosede Fort udfolder vi emnet og giver et historisk blik på krig og legetøj. Vi skal kigge nærmere på det historiske krigslegetøj og sammen undersøge krigslegenes fascinationskraft i børnerundvisningen i kasematterne,

Efter rundvisningen går vi ud i fortgården og på de græsklædte volde, hvor I kan dyste mod hinanden i forskellige krigslege. Prøv fx håndgranatkast og skyd til måls med melbomber.

Når benene trænger til en pause, kan I slå jer ned i Infirmeriet og tage et slag krigsbrætspil.

Program
Kl. 11.30 – 12.00: Børnerundvisning om krig og historisk krigslegetøj.
Kl. 12.00 – 15.00: Forskellige krigslege i fortgården og på de græsklædte volde og krigsbrætspil i Infirmeriet.

Arrangementet er en del af Greve Gaming – et samarbejde mellem Greve Bibliotek, Klub Godset, Greve Kultur-Base og Greve Museum

Uge 8 fra d. 22.2. – 25.2.2022
Åbent: 11:00 – 15:00
90 kr. for voksne. Gratis for børn op til 18 år.
Mosede Strandvej 87a, 2670 G
reve

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.