Sommerens loppefund

© for tekst og billeder: Lene Byfoged

I dag er det d. 1. september og så er det ifølge kalenderen, efterår! Jeg håber alle, har haft en god sommer og er klar til efteråret, som jo også er en dejlig årstid.

I legetøjsforeningen Snurretoppen, starter det første møde, efter sommerpausen, i starten af september og altid med emnet “Sommerens loppefund”. Det er super hyggeligt, at se hvad de andre har fundet i sommerens løb og lidt misundelig (positivt ment) bliver man jo ind imellem.

Jeg tænkte, at det kunne være hyggeligt, at vise sommerens loppefund for jer, ikke at det er så mange. For som, hos så mange andre samlere, kniber det jo med pladsen efterhånden.

Måske andre har lyst til, at dele deres sommer loppefund med os? I givet fald, så send tekst og billeder til mig.

Vi holder meget af, at tage et par dage eller tre til Fyn. Så bor vi på et hyggeligt hotel uden for Odense, hvor man bor og spiser godt.

Og så besøger vi reolmarkeder, antikvitetshandlere, genbrugsbutikker m.m. Heldigvis er min mand også blevet samler, så han er nem at lokke med.

Undervejs, kører vi ind til Kirppu reolmarkedet, i Slagelse.

Dette skønne gamle krus, med legende Kewpier på, fandt jeg i Kirppu i Slagelse.
Denne skønne Heubach Candycontainer, fandt jeg på reolmarkedet “Alletiders Lopper” i Odense. Den er jeg bare så glad for. Hel og fin uden skår eller revner.
Er han ikke skøn? Denne frække lille fyr. Jeg tænker det er er Hertwig & Co. Den er ikke mærket. Den fandt jeg i Svendborg på et reolmarked.
Denne pianofigur fandt jeg også i Svendborg, på reolmarkedet. Han er umærket og er 16 cm høj.
Dette broderede billede har jo intet med dukker og legetøj at gøre, men jeg har noget med engle, og især Bertel Thorvaldsens “Dagens og Nattens Engle”, er jeg betaget af. Her er Nattens Engel. Det købte jeg i en antik -og retrobutik i Ørbæk. (billedet er i fin stand, ikke skjoldet, som det ser ud her)
Dette hoved, som Den Kongelige Porcelænsfabrik producerede i 1970,erne, som en kopi af det originale hoved, er ikke et loppefund. men et fund syntes jeg da, at det er. En god veninde tippede mig om et lot dukker på www.laurtiz.com. I dette lot af ikke så gamle dukker og en masse dukketøj, var dette hoved. Jeg var så heldig, at ingen andre bød på det, så jeg fik det billigt og da jeg så solgte de andre ting, var det jo så absolut et fund. Det er det store hoved på 14 cm.

Og man må sige det virkeliglig har været loppefund. Det hele er fundet til næsten ingen penge og så føler man jo virkelig, at man har gjort et kup.

Nu glæder jeg mig til mødet , for at se, hvad de andre medlemmer i Snurretopppen, har fundet i sommerens løb.

Lene

2 tanker om “Sommerens loppefund”

  1. Jeg har rigtig mange hjemmelavede ting til dukkehuse og mange dukker i forskellige størrelser, som jeg gerne vil sælge. Jeg har før sendt mange fotos til Lise, som jeg har kendt i over 20 år. Mange hilsner Irene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.