Tag fat om H æ k l e n å l e n

Og din 35 cm høje dukkepige får den sødeste frakke med kyse

Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

 (En dejlig Bodil-opskrift, og vi takker endnu en gang Søndags BT for tilladelse til at bruge den)!

Du skal bruge: 25 g lyseblåt tretrådet garn, hæklenål nr. 2 1/2, 3 små knapper og 50 cm silkebånd

Forkortelser: m = maske, luftm = luftmaske, stangm = stangmaske, fastm = fastmaske, omg = omgang, sm = sammen-

Billede1

Bærekraven:

Slå 36 luftm op og hækl en stangm ned i hver af de første 8 luftm. I den 9. luftm hækles der 3 stangm, derefter hækles 5 stangm i de følgende 5 luftm. Så hækles igen 3 stangm ned i samme luftm, derefter 8 stangm ned i de følgende 8 luftm, atter 3 stangm i én luftm og 5 stangm i de følgende 5 luftm, 3 stangm i én luftm og til slut 5 stangm.

Sådan hækles i alt 4 omg stangm, stadig med 3 stangm i én m over de foregående grupper på 3 stangm. På 5. omg hækles der stangm i den første gruppe af m. Derpå hækles 8 luftm, de fæstes i første ”hjørne”, og der hækles fastm tilbage. Derefter hækles stangm i midterste maskegruppe. Slå på ny 8 luftm op og fæst dem som på den anden side, hækl fastm tilbage. Bryd tråden. Fæst den igen ved sidste gruppe stangm og hækl stangm på dette lille stykke.

Ærmerne:

Hækl stangm rundt ved fastm og i bærekravens 2. maskegruppe. I alt 5 omg. Derefter 3 omg fastm. Lav det andet ærme (4. gruppe) på samme måde.

”Nederdelen”:

Fæst tråden i den ene sid eog hækl 4 luftm. (Hækl derefter 5 stangm ned i bærekraven i 2. stangm, hækl 4 luftm, der fæstes med 1 fastm i 3. stangm) – Parentesen gentages hele vejen hen. Næste omgang lige sådan, men lav denne gang stangm i mellemrummene. Hækl 12 af disse omg.

Kysen:

Slå 12 luftm op og hækl stangm i disse frem og tilbage 20 omg. Slut af.

Slå 3 luftm op, hækl dem sm i en ring. Hækl i denne 12 stangm, og hækl endnu en omg stangm uden om denne. Sy det lange stykke fast til denne ”runddel”. I den anden side af kysen hækles 2 rækker ”muslinger”.

Montering:

Hækl en række fastm i halsen og sy knapper og trenser i foran. Kysen forsynes med silkebånd.

 G o d     f o r n ø j e l s e     m e d     Hæklenålen !

IMG_0374
Denne søde lille dukkekjole, har Helle Bækgaard hæklet med udgangspunkt i opskrifter. Den er tilpasset undervejs. Tak til Helle for brug af billede!

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.