Causeri eller lidt om Tegneserier for alle,

der har ”en brist” i den retning,  samt alle I andre nysgerrige !

 Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

Så kom den første sne hertil går aftes, fortsatte lidt i nat og i morges, smukt med alt det hvide, men desværre ser det ud til, at det smelter lynhurtigt igen!

Det nye Asterixhefte ”Asterix i Italien” er absolut værd at læse!

For et par dage siden var jeg med en veninde i Flensburg for at handle lidt, og hvad ser jeg hos min yndlingsboghandler???   Sidste nye bind om Asterix og Obelix: ”Asterix i Italien”, og hvilken tegneseriefreak kan mon stå for det. altså med hjem i tasken og læst.

Hvordan mon I har det med tegneserier? Lige siden min tidlige barndom har jeg været glad for visse tegneserier, det startede helt sikkert med Bamse og dukke Lise i Familie Journalen (se min tidligere artikel om dem), samt Knold og Tot (se Lenes artikel om Max og Mouritz) og Gyldenspjæt i Hjemmet. Gyldenspjæt har jeg nok dengang ikke forstået så meget af, andet end at han havde en arrig kone, og at han havde lasede venner.

Storm Ps Peter og Ping og den med Nummermændene fascinerede mig også, Storm P er stadig en favorit, og jeg har en større samling af hans ting. Og… Så kom Pippi Langstrømpes meriter også i Familie Journalen.

Storm P.— spillekort!

I 1949 kom det første Anders And Blad,, det var dyrt, en hel krone, men min Far købte det trofast med hjem hver måned… og bladet eksisterer stadig… men hvor blev mange af de gode gamle figurer egentlig af: Bedstemor And ser man aldrig mere, heller ikke Store og Lille Stygge Ulv, De tre små Grise, Lille Haiwatha, Slæbebåden Lille Tuck hed han vistnok, de frække jordegern Chip og Chap for bare at nævne nogle af de forsvundne gode gamle Disney-figurer……

skræk og Kong Kylie, tegneserieblade, der heller ikke findes mere, oh disse minder.

Som voksen gik mine tegneserievaner i andre retninger, bl.a. abonnerede jeg en årrække på Basserne, der desværre senere efter min mening blev mere kedeligt, eller også synes jeg ikke ret meget om mange af de nye tegneserier. Nogle er eminent godt tegnet, andre finder jeg elendige. Og pludselig var der for mange gentagelser i Basserne.

Forsiden fra bogen ”Er Du Tintinolog”, oversat af Bjørn og udgivet på mit forlag!

Flintstone, som man kunne se hver lørdag i TV, dengang var TV i sorthvid, men hvad gjorde det, man glædede sig hver gang til slutningen, hvor Fred blev lukket ude og hamrede løs på døren…. Ellers var og er mine yndlinge stadigvæk The Punk Panter/Den Lyserøde Panter, Tom & Jerry samt Asterix. Jeg har samlet alle de udgivne Asterix-albums og husker, at jeg købte de første for ”hundrede år og en sommer siden” i Brugsen i Sigerslevøster, en landsby mellem Frederikssund og Frederiksværk, hvor vi engang boede. Nå ja, jeg var så begejstret for Den lyserøde Panter og Tom & Jerry, at jeg engang blev hjemme fra et større party med den undskyldning, at jeg havde lovet at optage en udsendelse med disse tegneseriefigurer (det var en invitation til party hos nogle mennesker, som jeg ikke var så vild med, så den dag var jeg ikke medlem af Flinkeskolen! Og ellers er jeg lige som vor yngste søn TIN-TIN-freak, og da børnebørnene kom selvfølgelig en stor Rasmus Klump Fan, ham han har jeg også skrevet en artikel om. Fantastisk tegnet og fortalt så naivt, at den er genial!

Sådan kommer minderne frem, og da jeg under en oprydning fandt et par påklædningsdukkesider, hvor jeg har tegnet Søren fra Mads og Misse, samt Sjanten blev jeg da yderligt inspireret til at fortælle om min tegneserieinteresse. Tegningerne er så gamle, at jeg blot havde min gode gamle sorthvide fotokopimaskine.

Nu kunne det være morsomt at høre fra jer, om også I er lige så vilde med tegneserier, som jeg er???

De hjerteligste decemberhilsner herfra!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.