De Kongelige dukker i Antique Doll Collector.

18-4may2015

I Antique Doll Collectors maj udgave bringes der en artikel om dukkerne fra Den Kongelige Porcelænsfabrik.

Laurie Christman har været i Danmark for at studere Den Kongelige Porcelænfabriks dukker. Det er værdifuld information for samlere. Virksomheden begyndte at producere porcelænsdukker omkring1840 og i 1977  lavede de nogle reproduktioner af nogle, af de gamle dukker. De antikke forme blev brugt igen til stor glæde for samlere.

Laurie Christmans artikel med closeup billeder, er fremragende dokumentation for samlere, for at se forskel på de antikke dukker og reproduktionerne.

På bl.a. disse museer er der eksemplarer af dukker fra Den Kongelige Porcelænsfabrik, Olgas Lyst, Nationalmuseet, Maribo Stifts Museum, Horsens Museum og Den Gamle By i Århus. Så der skulle være god mulighed for, at se disse dejlige og spændende dukker.

2 tanker om “De Kongelige dukker i Antique Doll Collector.”

  1. Laurie Christman har aldrig været i Danmark heller ikke for at indhente oplysninger om Den Kgl. Porcelænsfabrik. Hun skrev og spurgte, om jeg kunne hjælpe hende med informationer om Den Kgl. Porcelænsfabrik og om de dukker, der både i gammel og nyere tid (ca. 1977 – 1983) blev fremstillet på fabrikken. Hun ville skrive en artikel om emnet, eller havde vist lovet at gøre det! Jeg fik travl med at fotografere og forfatte tekst om dukkerne og fabrikken. Rigtig mange billeder plus to sider tekst blev sendt afsted. Det lykkedes Laurie Christman at få et lokalt bibliotek til at fremskaffet, så vidt jeg forstod på hende, bogen af Bredo Grandjean: Kongeligt dansk porcelæn, i en engelsk oversættelse.

  2. Hej Kirsten
    Tak for oplysningen.
    Jeg har blot oversat fra Antique Doll Collectors hjemmeside. Det er da synd du ikke bliver krediteret for din indsats. Vi skulle vel ikke være så heldige, at du vil dele et par af dine billeder med os samt evt. lidt tekst? Det ville være super dejligt. Min egen viden er ikke stor nok til, at jeg kan skrive korrekt om dem.
    Mange hilsner
    Lene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.