Den dejlige franske dukke— EMILIE – fra François Gauthier (senere Gaultier)

Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

 François Gauthier er en af de mange kendte franske dukkefabrikanter, og Emilie er fremstillet i perioden 1887-1899. Firmaet Gauthier med adresse St. Maurice, Charenton, Seine, Paris, ændrede i 1875 navn til Gaultier. Man fremstillede kun porcelænshoveder, dvs. ikke dukkekroppe. (Emilie bringes med tilladelse fra Cindy Durbin, og da hun tidligere har været bragt i Nordisk Dukketidende, er hun i sorthvid, så det er bare om at finde farveblyanterne frem og gå i gang efter beskrivelsen i det følgende)!

Emilie er fremstillet i perioden 1887-1899. Hovedet er af fransk porcelæn, hun har blå paperweight-øjne og lukket mund. Der hersker tvivl om, hvorvidt hendes brune, krøllede paryk er original. Hun er mærket bag på hovedet i indridset ramme: ”F.G.” med tallet ”7” lige under rammens midte. Rammen er typisk for mærker på F.G.s dukkehoveder fra denne periode.

Emilies tøj er originalt: Undertøjet— ”undertrøje” og bukser— er af fabriksfremstillet kraftigt lærred kantet med zig-zag, gennembrudt bånd. Undertrøjen er lukket med en trehulsknap. Strømperne er af rosa bomuldsblonde, og skoene af gråt skind med sort sløjfe, bindebåndet er sort ”snørebånd”.

Kjolen er af rosa letvægtsflannel med maskinfremstillet elfenbensfarvet blonde og rosa bomuldsbånd. Hatten er af samme slags rosa flannelsstof som kjolen med stikning rundt om skyggen. Den er kantet med samme slags bånd som kjolen, og båndet ender i en sløjfe.

Billede2

God farve– og læselyst, og måske Emilies tøj kan inspirere dig, Billede1

når du næste gang klæder en fransk dukke på.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.