Det nostalgiske Museum i Kleßen – Havelland

Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

 (Kilde og fotos: Spielzeugmuseum Havelland www.spielzeugmuseum-havelland.de ©)

Da jeg læste i det indkøbte julenummer af ”Mein schönes Land” (købt da der var en dejlig, gammeldags julekalender som ekstra omslag) – fandt jeg i bladet en dejlig artikel om ovennævnte museum… Artiklen fokuserer på museets nostalgiske dukkestuer, -huse, -køkkener og –butikker…  Men desværre fik jeg ikke tilladelse til at bruge disse illustrationer, men måtte i stedet for benytte alt fra museets hjemmesider med angivelse af kilde.

Dette nostalgiske og alsidige museum befinder sig i Den gamle Landsbyskole i landsbyen Kleßen – Havelland, ca. 75 km nordvest for Berlin, se køreskitsen nedenfor.

Processed with MOLDIV
Øverst th. Hans og Grete – illustration fra gammel billedbog! Nederst tv. En gammel symaskine, så du selv kunne sy dukketøj! Nederst th. Mon I husker de gamle Lineolfigurer?

Under jeres rejse til barndommens land kan hele familien se legetøj fra den tyske Industri fremstillet gennem 200 år   – Det velkendte træ– og bliklegetøj, dukker, bamser, krammedyr, dukkestuer, -huse, -køkkener og –butikker. Modelbaner og biler, dampmaskiner, bræt- og terningspil, dukketeatre, herunder Mester Jakel, børne– og udklipsbøger, dyr fra og i Zoo og bondegården, tinfigurer og meget, meget mere.

billede4
Denne yndige dukkestuedukke står jo nærmest og byder velkommen!

Museets adresse og åbningstider får du her:

Spielzeugmuseum im Havelland, Schulweg 1, D 14728 Kleßen – tlf: +49 332135 —29 00 44

www.spielzeugmuseum-havelland.de – info@spielzeugmuseum-havelland.de  

 Museet er åbent fra onsdag til lørdag og på helligdage fra 11 til 17, men i vinterperioden fra 1. december til 1. marts er der lukket.

Hermed museets kørselsvejledning..

 

billede7

Og så er der bare tilbage at ønske dig og din familie en god oplevelse.

 GOD TUR!

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.