En smuttur til Tåsinge museum

Copyrigt for billeder : Torben Byfoged og for tekst: Lene Byfoged

I starten af juli mellem havearbejdet herhjemme i Herlev, ture i sommerhuset, pasning af barnebarnet og flyttehjælp til søn og svigerdatter, trængte vi til at komme lidt væk. Vi bestilte en overnatning på Brobyværk Kro på Fyn og jeg fik googlet mig frem til et museum, vi ikke før havde besøgt. Valget faldt på Tåsinge Museum og det var et dejligt besøg. Det der lokkede, var deres lille fine legetøjsudstilling, men der er så meget mere at se på.

Museet er fordelt i 5 smukke bygninger samt en smuk have og gamle frugttræer. Der er mange hyggelige steder, hvor man kan spise sin medbragte frokost eller kaffe.

I hus 1 Forhuset, hvor man køber billet, er der en fin lille købmandsbutik, stenalderfund m.m. og selvfølgelig en fin og meget smuk udstilling om Elvira Madigan og Sixten Sparres tragiske kærlighedshistorie.

Sixten Sparre og Elvira Madigan.

I hus 2 Skipperhjemmet, blev jeg forelsket. Det skønneste hjem fra en svunden tid. Man kan godt se, at Tåsinge var et rigt samfund på den tid og hjemmet var fyldt med smukke hjembragte ting fra store dele af verdenen, som skipperen havde bragt hjem fra sine sejladser.

Selvfølgelig var der i et par af vinduerne i Skipperhuset Staffordshire hunde, også kaldet kaptajnshunde. Denne ville have pyntet i min egen samling.

Denne smukke kakkelovnsskærm, er et eksempel på det smukkeste perlebroderi. Den stod i Skipperhusets stue blandt andre klenodier.

I hus 3, Folkemindesamlingen var den lille legetøjsudstilling også. Ikke stor, men så pænt sat op og med god information, om den enkelte ting. Herunder lidt derfra.

Dukke-Mode-Journal, med mønstre og syvejledninger til damedukkerne.
Et dukkehusmøblement.
Kling dukke.
En spændende samling papirdukker fra 1854.
Disse dukker i folkedragter var helt specielle. De er lavet af håndarbejdslærerinden Ingrid Møller eller af hendes elever på Vornæs Skole. Ingrid Møller var på Vornæs skole fra 1908 – 1953.
Lidt fra samlingen af gamle dukke og barnevogne.

I dette hus var også museets samling af egnsdragter m.m. fra Tåsinge.

I hus 4, Rebslagerhuset var et rent eldorado for enhver håndværker eller handy man. Her var bl.a. også en lille skole sat op.

Hus 5, Musikhuset. Her var mange forskellige instrumenter, mange hjembragt fra store dele af verdenen af de hjemvendte sømænd.

En pudsig violin.

Det var et rigtigt hyggeligt besøg og vi kommer helt sikkert igen.

Tåsinge Museum. Kirkebakken 1. Bregninge 5700 Svendborg

Entrépriser:

Voksne………………………………… 50 kr.
Børn op til 15 år ……………………. gratis
Grupper min. 8 pers……………….. 40 kr. pr. person

Modtager Visa/Dankort og Mobilpay.

Åbningstider:

I perioden fra d.1. maj til d. 24,. oktober 2021 er museet åbent tirsdag-søndag fra kl. 10 – 16.

2 tanker om “En smuttur til Tåsinge museum”

  1. Kære Lene
    Tusind tak for din ‘feriehilsen’ fra Tåsinge – samt de foregående indslag og emner. Tåsinge Museum er virkelig en perle, som er værd at aflægge et visit. Mange hilsner, Lotte

  2. Kære Lotte
    Tusinde tak for din positive kommentar, den glæder mig meget. Og ja, Tåsinge Museum er virkelig en perle.
    Mange hilsner
    Lene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.