Fiskeren Peter Petersen del II

Her er del II af den hyggelige fortælling om fiskeren Peter Petersen og hans hyggelige fiskerhus.

(c) for tekst Sigi Ulbrich. www.tortula.de

(c) Foto: gmuwebSign

Oversættelse. Lene Byfoged

Udgivet d. 25. maj 2022

Fiskeren Peter Petersen del II

Indtil nu har jeg endnu ikke fundet en fisker til huset. Jeg havde klare ideer. En lille Schildkröt-Hans med fiskerskjorte ville være skønt – de fandtes i 50’erne. Ja, og så, så jeg ham. Jeg viste Gerhard billedet, og også han var straks fyr og flamme.

Tillad mig at præsentere dig for Peter Petersen (Fisker). Det nyeste medlem af Ulbrich samlingen. Hr. Petersen var til salg, som kunstnerdukke – 17 cm høj. Man kan tage hans smukke pibe ud af hans mund. Den er lavet af en knap så blød plastik – kunne være (behøver ikke være det) vinyl. Den er opdelt i 3 dele. Hans ben er stive. Den smukke stikkede hue kan tages af. Hans skaldede hoved ser dog ikke så kønt ud. Man kunne sikkert også tage hans sweater af. Men han har et meget stort hoved, så jeg foretrækker ikke at prøve det.

Hr. Petersen har selvfølgelig et par arbejdsrelaterede miniaturer i sit hus. Han er dog ikke ansvarlig for fiskebenene. Synderen er hans sorte kat, som er ved at fange endnu en fisk, op af spanden. Han fik den smukke store skrubbe, søstjernen og søhesten klargjort og dekorerede væggene, det ser så stilfuldt ud med dem.

I stuen er der to skåle (i stentøj) med frisk fisk. I kælderen har han en skål (af træ) med krabber og en skål (i lertøj) med skrubber – for ikke at tale om fiskene, der er hængt til tørre.

Fru Petersen ser ud til at befinde sig et sted, i baggrunden. Man ser hende i hvert fald ikke personligt. Men det ses tydeligt, at der også bor dyr i huset. På den ene side er der en hund (af porcelæn) og en tyvagtig kat (i støbemasse) i stuen. Men der er også liv i kælderen. I mens en kat har travlt, med at stjæle fisk, danser musene så, at sige på bordet eller på kældergulvet. Derudover har fru Petersen et stort hjerte for smådyr. Der er altid plads til et forældreløst pindsvin (fra firmaet Schleich), der stadig er for lille, til at klare et frit liv. Han fandt sin sovehule i en gammel træsko. Den er desværre ikke fra Delft – jeg tegnede den lidt, med en tusch.

Det smukke vægur er lavet af plastik. Jeg købte det som et “Jean”, men kunne ikke finde noget bevis for, at det er det. Så jeg bruger det alligevel. Det er skabt til dette rum. Den lille bitte mølle, hvor vingerne kan drejes, fylder møllepladen perfekt ud. Krukkerne med salt, mel og sukker er lavet af træ. De var engang med i et lot, jeg købte.

Fru Petersen har høns bag huset. I hvert fald, er der masser af friske æg i huset og kælderen. Denne skål er lavet af træ, jeg tegnede et par farveprikker på den, med en fiberpen. I skabet står et blåt testel i træ fra Erzegebirge.

Den strikkede strømpe beviser, at der findes en fru Petersen i huset. Jeg fik denne håndværkskurv fra Teresa, en ven af ​​Sherri. En sømand har selvfølgelig brug for en kikkert. Hr. Petersen opbevarer sine papirer og sine penge i sølvkassen – det er vist ikke meget der er. Der er krydderier i glassene. Den store nøgle er til fisketrawleren. Hr. Petersen hænger den altid på krogen umiddelbart, efter hjemkomsten, så han skal aldrig lede efter den.

Jeg tror lige, jeg forstyrrede Petersen-parret, på en afslappet eftermiddag. De tomme kopper med resterne af Farisæeren står på bordet, og det lille sæt kort, ligger der stadigvæk. For at lave et spil kort skal du bruge en scanner, en god (laser) printer, en lille saks og skarpe øjne eller et forstørrelsesglas. Nå, og en smule dygtighed i at bruge et billedredigeringsprogram, det er også vigtigt.

Jeg har allerede sagt, at jeg er stolt af kælderen, og ja, den har virkelig mange højdepunkter og blikfang. Over venstre halvdel af kælderen, direkte fra forsiden. Vinreol, ølkasse, individuelle ølflasker, mælkeflasker i kurv, lysestager med tykke stearinlys, pølser, æg, kartoffelkasse og skål med kartofler, tomme flasker, si, lille stige, gummistøvler og en petroleumslampe, der giver nok lys til, at du kan se alt tydeligt.

Her er et kig til venstre, ind i hjørnet med lampen.

… og udsigten til højre for vinreolen. Lampen er i baggrunden.

Over højre halvdel af kælderen, direkte fra forsiden. Sække, tønder, vaskekar, vaskebræt, oliestativ, havkiste, kaffekværn, krabber, skrubber, tørret fisk, pindsvin, mus og en smuk hængende petroleumslampe.

Her er udsigten, til venstre for oliehylden. Det lille oliefad er delvist dækket af skålen med smør.

…. og til højre kan man se pindsvinet, han vil bare ind på sit sovested.

Her er udsigt til sidevæggene og rummets højre hjørne.

Og her, for normalt står hr. Petersen foran, et kig på skabet, med den lille porcelænsmølle.

Hver gang et værelse, hus eller udstilling er færdig, synes jeg, at dette er det smukkeste, det bedste, det kæreste, jeg har i min samling.
Har du det på samme måde?
Jeg håber, at du har nydt mit fiskerhus og frem for alt, min kælder lige så meget, som jeg har gjort.
Pas godt på dig selv og kom trygt og godt igennem denne forfærdelige tid.

Jeg sender en hilsen fra Tyskland, og jeg vil gerne takke Lene for den flotte oversættelse og præsentation.

De hjerteligste hilsner

Sigi Ulbrich

En stor tak til Sigi og Gerhard, for at jeg må bringe dette dejlige og inspirerende indlæg.

Lene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.