H u s k e r DU ?

B I L D – L I L L I !

 (Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©)

 Da en veninde har bedt mig om hjælp til salg af en Barbiedukkesamling (dukker og tilbehør) – kom jeg i tanker om Barbies forgænger – BILD-LILLI – som jeg for 10 år siden fortalte lidt om i Nordisk Dukketidende!

Måske nogle af jer husker, at Bild-Lilli var en tysk tegneseriefigur, der debuterede den 24. juni 1951 – en velskabt pige, der fordrejede hovedet ”på alle mænd”!

Denne tegneserie-succes fulgte fabrikanten Heinz Frank op i begyndelsen af 1955, hvor han skabte Lilli-dukken. Lilli var nu ikke mere to-, men tredimensional. Dukken blev fremstillet i to størrelser, ca. 16 cm og 28-29 cm.

Lilli var en stereotyp dukke med lige, lange ben, hvepsetalje, påmalede ansigtstræk og sko. Hestehalen var blond, og hun havde den karakteristiske spytkrølle i panden.

Ligesom den senere Barbie optrådte Lilli i datidens super-moderne tøj og… Lilli var selvfølgelig selverhvervende og optrådte bl.a. som stewardesse, sygeplejerske, danserinde og/eller skøjteprinsesse.

 

 

 

 

 

 

Der blev også drejet en Lilli-film ”Lilli – en pige fra storbyen” med Ann Smyrner i titelrollen. Tøjet til Lilli kostede mellem ca. 12 og 60 kr. pr. sæt.

At Lilli dannede forbillede for Barbie, er en helt anden historie, som I skal få en anden gang. Men hermed nogle billeder af Lilli.

Den ”Store” Lilli i rød cocktailkjole, skitøj og selskabskjole. Den ”Lille Lilli iført bukser og bluse og i tennistøj. Desuden noget fra en avisartikel, samt Ann Smyrner i rollen som Lilli.

 

 

 

 

 

 

Da der ikke mere eksisterer ret mange Bild-Lilli-dukker, er hun vanskelig at finde og derfor mange Barbie-samleres drøm som supplement til samlingen!

(Lise Clasen Research)

 God   Læselyst !

 

2 tanker om “H u s k e r DU ?”

 1. Kære Lise
  Det er så rigtigt at Bild Lilli er svær at finde, men af og til dukker hun op hos Crawfoord, det svenske auktionshus i Lund samt hos Hans Hedegaard. Desuden har jeg selv en Bild Lilli, men denne er lavet i Hong Kong, men også eftertragtet, den ligner til forveksling den ægte Bild Lilly,. Hun har to huller i fødderne til sin specielle stand, ligesom den første Barbie havde. Tit blev den lille model brugt til at hænge i en bilrude som pynt mænd elskede hende. Hos Barbie Lene Borups Allé kan man selvfølgelig se hende. Knus fra Anne

  1. Kæreste Anne,

   Tak for din supplerende beretning… Ja, man kan være heldig med at finde en Bild-Lilli, og for ikke så lang tid siden var der noget med ”svenske guldfindere eller skattejægere”, og her kom en dejlig Bild-Lillu frem, idet ejeren troede, at det bare var en ”bagrudedukke”! Hun fik flere tusinde for den…. Jeg har set dem fra Hong Kong, og de er absolut lige så flotte som de originale, et par samlere ejer et eksemplar: den ene i lille, den anden i stor størrelse.

   Og så klarer det op, dejligt… God fornøjelse blandt de andre ”Snurretoppe” i aften og hils alle
   Knus herfra
   Lise

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.