Spielzeugmuseum Trier

Billede1
Forsiden af et gammelt katalog!

med hilsen fra Lene Byfoged og Lise Brastrup Clasen ©

Trier er en herlig by, fra min tid i Luxembourg tog vi ofte dertil om lørdagen og handlede. (Det var dengang, man i Tyskland endnu ikke havde indført sommertid, hvorfor vi havde en time mere at løbe paa).

Trier er specielt, charmerende og med mange antikke minde, idet det var dertil, romerne i sin tid nåede, du kan f.eks. se gamle thermalbade og besøge Porta Nigra, og ellers bare hygge dig på torvet med de maleriske, gamle huse, eller slentre rundt og bruge penge. Hver sin lyst, men der er også et lille legetøjsmuseum i byen.

Atter vækker dette minder, idet jeg har besøgt det mange gange i sin tid, og… idet Lene og Torben i et af de første numre af Dukkemagasinet sendte en sjov beretning om deres besøg på museet.

Museet lukkede senere, eller måske det bare flyttede …. I hvert fald genså jeg det her i august, hvor jeg sammen med vor yngste søn og svigerdatter var på indkøbs- og soldetur.

Museet har en meget alsidig samling, som bringe minderne frem og som flere generationer stadig kan glæde sig over … legetøj man havde eller legetøj man drømte om at eje:

Dukker, bamser, krammedyr, tinfigurer, bliklegetøj, dampmaskiner, modelbaner, skibe, fly, rumfart og meget mere,,,   (Museet har en lille brochure over sine herligheder, og teksten er på tysk, engelsk, fransk og hollandsk.

Hermed adresse og åbningstider (med forbehold for ændringer):

Spielzeugmuseum Trier, dietrichstraße 51, D-54290 Trier,

tlf: +49 651 7 58 50 –

www.spielzeugmuseum-trier.de info@spielzeugmuseum-trier.de

januar-december: tirsdag — søndag 11-17, mandag lukket. For kørestolsbrugere og barnevogne er der indgang i Jakobstraße 4.

PS: Museet ligger ved Restaurant og Cafe Zur Steipe (Die gute Stube), et af de mange historiske huset med indgang Rotes Haus, Dietrichstr. 54, der er åbent fra 8 til 22, (www.zur-steipe.de – stedet har jeg fået anbefalet, men har endnu ikke været der.

Og jeg kan kun tilslutte mig Lises ord, det er et rigtigt dejligt legetøjsmuseum. Byen har Lise skrevet om, men også hele Mosel området med de smukke små vinbyer og alle vinmarkerne, gør hele området til et dejligt sted for en ferie, og kan man så komme på legetøjsmuseum oven i, så kan det jo ikke blive bedre!

Lene

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.