En påklædningsdukkehilsen fra Lise Rasmussen.

© for tekst og billeder Lise Rasmussen.

Vi har modtaget denne dejlige og interessante artikel fra Lise Rasmussen. Tusinde tak Lise.

Igennem min tid som samler af bl.a. påklædningsdukker, har jeg fået mange og sjove kontakter, og hermed spændende historier.

Én af de mere mindeværdige, var fra Jørgen, som kontaktede mig, da han havde fundet et ark i gemmerne fra sin afdøde moster. Det blev til en del mail korrespondance, telefonsamtaler og en visit i København.

Arket, der forestiller Dirch Passer som Charleys tante, fik jeg af Jørgen, men her er historien der fulgte med:

Jørgens Moster havde efterladt en scrapbog, hvori Jørgen fandt arket med Dirch Passer , da han en dag ledte efter nogle oplysninger om hende. Arket er som bekendt tegnet af Christel i forbindelse med at Dirch Passer spillede Charlys tante på ABC teatret i 1955.

Direktøren var på det tidspunkt Stig Lommer, og Jørgens Moster var en af de berømte Lommerpiger. Hun har sikkert fået arket derinde fra og gemt det i sin scrapbog med alle de andre minder og udklip, som hun samlede. Jørgens moster var ingen ringere end Grete Hoffenblad.

Grete Hoffenblad blev i 1954 kåret som Miss Danmark, hvor hun blev udråbt af den verdensberømte filmhelt Errol Flynn.

Grete deltog videre i kåringen af Miss World i London, hvor hun blev nummer 6. Jørgen fortæller, at han fra familiemedlemmer har hørt, at hun blev kaldt ind på scenen som den første, og blev mødt med stor jubel, så hun troede, at hun havde vundet. Men pigerne blev kaldt ind i baglæns rækkefølge og Gretes skuffelse var meget stor, da det gik op for hende at det ikke var hende der havde vundet titlen som Miss World.

Grete har deltaget i en enkelt dansk spillefilm ”6- dages løbet ” fra 1958 med Poul Richard.

Grete Hoffenblad blev født i 1936 og døde ugift i 1984. Hun var i flere år Lommer-pige sammen med Lise Henningsen, der har spillet med i mange film, og flere TV serier, bl.a. en birolle i Matador serien.

Udover teaterkarrieren blev Grete Hoffenblad flittigt brugt i reklamesammenhænge. Jørgen har desuden fortalt, at hun er den ene af de tre trompeterer piger, man ser i indledningen til de gamle SAGA film.

Alle billeder/fotos i artiklen stammer fra scrapbogen, og gengives med tilladelse af nevøen Jørgen Villadsen. Jeg fik også lov til at gengive Grete som påklædningsdukke.

Endnu en gang tusinde tak Lise.

http://www.mosterlise.dk/

https://www.facebook.com/mosterlise/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.