H o l s t e b r o M u s e u m, Legetøj og nostalgi

Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

Holstebro Museum, hvor du kan finde de dejlige Holstebrobamser, har meget andet legetøj af interesse for dig og din familie— Her er faktisk to dejlige museer, hvor du kan nyde både legetøj, historie og kunst.

Billede1             Hermed lidt om Legetøjs-Paradiset, samt billeder, som jeg håber, vil være appetitvækkere og inspiration til dit besøg på museet. Samtidig takker jeg museumsinspektør Ann Bodilsen for materiale til denne artikel)!

           Legetøjssamlingen er meget alsidig. Som nævnt er der en flot samling af Holstebro-bamser, og dem kan du læse om i vor artikel   her på bloggen. Bamserne er en del af Museets egne samlinger, som også består af dukker, dukkehuse, konstruktionslegetøj og støbt legetøj.

Billede2            Desuden råder museet over en unik samling af bliklegetøj skænket at arkitekt Hans Dissing (1926-1998). Denne flotte samling består i dag af mere end 1.500 stykker legetøj, hvoraf godt 400 er udstillet, her kan du se skibe, fly, robotter, mekaniske sjældenheder, legetøjstog og -biler. Det ældste bliklegetøj er fra 1890erne, dog er de fleste effekter fra første halvdel af 1900-tallet og fremstillet af f.eks. det legendariske tyske firma Lehmann, men også engelske, amerikanske, kinesiske og japanske firmaer med flere er repræsenteret. Fra Danmark kan du se bliklegetøj fra Glud og Marstrand og Tekno.

Billede3                Også den entusiastiske samler Richard Krogh fra Gedsted har skænket museet en mindre samling af legetøj.

Legetøjet er udstillet efter emner: Pigeværelset, Drengeværelset, Dukker, Dukkehuse, Bamser, Mærkning af dukker, Paya, Konstruktionslegetøj samt Støbt Legetøj. I udstillingen finder du desuden et dejligt legehjørne til børnene, og i museumsbiografen kan du se filmen: ”Den dag Augusta fik sin nye kjole!”

Billede4          Museet har et alsidigt aktivitetsprogram hele året, og her kan vi nævne ”Den store Museums-Julekalender” fra 17. november til 13. december, hvor man hver dag (undtagen mandag, hvor der er lukket) åbner en låge med en genstand fra museets gemmer, og hver ting har en historie om julen, lige noget for fantasifulde i alle aldre. Glæd jer til at læse historierne og komme i julestemning! Samtidig kan du se et juletræ fra fortid, nutid og fremtid pyntet af børn. Det bliver ganske spændende et se, hvad de har fundet på, ikke sandt!

Læs mere på museets hjemmeside: www.holstebro-museum.dk— email: info@holstebro-museum.dk

Og hermed adresse og åbningstider:

Holstebro Museum, Museumsvej 2B, Postboks 1240, 7500 Holstebro, tlf: (+45) 96 11 50 10

1.7.-31.8.: ti-sø 11-17 (ma lukket) – 1.9.-30.6.: ti-fr 12-16, weekend og helligdage 11-17 (ma lukket) – Desuden er der den 1.10 til 31.1. åbent onsdag aften fra 19 til 21.30—NB: for en sikkerheds skyld: gå på hjemmesiden og kontroller åbningstiderne.

 Og er du kunstinteresseret, må du endelig ikke gå glip af HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM beliggende i samme kompleks.. Et museum med Verdenskunst og kunst fra hele Verden. Her kan nævnes Dansk Maleri, Skulptur og Kunsthåndværk fra Cobra til i dag. Grafiske serier af Chagall, Matisse og Picasso, Masker og Fetich-figurer fra Afrika og meget mere— og der er naturligvis skiftende særudstillinger. Museet har samme åbningstider som ovenfor angivet , adressen er: Museumsvej 2, 7500 Holstebro, www.holstebrokunstmuseum.dk, tlf: (+45) 97 42 45 18

 G o d   T U R   !

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.