Souvenirs 2015 fra Det STORE påklædningsdukketræf i Chattanooga, Tennessee

Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

Hvert år afholdes træf et nyt sted i USA, i år var det i Tennessee, og for de, der ikke deltager i denne festivitas, er der lejlighed til at erhverve de flotte souvenir-påklædningsdukker designet af kendte og talentfulde tegnere….. For et par dage siden ankom således min pakke med de flotte påklædningsdukker.

Denne gang medfulgte en sjov skuldertaske, farver og saks, idet der blandt dukkerne er et bundt til-selv-at-farve og med et introduktionsbrev ”Hey Kids (of alle ages)….! (Hej børn (i alle aldre)…! Og så kan man selv lege videre, lige så tosset man vil. Alle disse sorthvide påklædningsdukker er, som I kan se af listen, et flot design fra de mange kendte USA-tegnere!

Billede1

 

Billede2
Johnny Cash af Karen Hunter!

 

 

 

 

 

 

Der er især fokuseret på Elvis Presley og Dolly Parton samt på en del ”Sangfugle”, dvs. kendte sangere fra Sydstaterne. Selv kender jeg ikke ret mange af disse sangfugle, men de er alle sammen flot tegnet. Desuden er der en bog af Kim Howard kaldet The Tennessee Waltz med mere, samt ikke at forglemme et minde om designeren Tom Tierney, der for kort tid siden afgik ved døden. Tom havde efterladt en del tegninger, og heriblandt Historien om Feodora en russisk prinsesse (tsarina) og hendes Fars rigdom, ”The Sad Little Princess”, en smuk lille bog med detaljerede dragter til prinsessen. Bogen er færdiggjort af Stacia McDonough og et fint minde om Tom Tierney. Der er ingen anden end Tom, der kunne researche i historiske dragter gennem tiderne, og tøjet til Toms påklædningsdukker gengiver altid et nøjagtigt tidsbillede!

Bruce Patrick Jones har designet et fantastisk påklædningsdukkebog med Elvis Presley, af hvem der også er et løst ark af Ralph Hodgdon, samt et menukort ”Velvis” Hounbd Dog Dinner af Charlotte Whatley. Davis Wolfe har designet et ark med Dolly Parton, og den fantasifulde designer Kwei-lin Lum har tegnet hende som sprællepige på et menukort. En smuk bog om Dolly (2 påklædningsdukker) er designet af Charlotte Whatley— en fantastisk tegner. Bogen, Grand Ole Opry er spækket med sangfugle tegnet af forskellige kendte designere, deriblandt Marilyn Henry og Sandra Wanderpool. Og nu har du helt sikkert lige som jeg fået lyst til at synge alle de gamle slagere!

Hermed et par smagsprøver på de flotte påklædningsdukker…

Billede3
Elvis Presley af Ralph Hodgdon!
Billede4
David Wolfes flotte udgave af Dolly Parton!

 

 

 

 

 

Næste år afholdes træffet fra den 22. til den 27. juni i Phoenix. Arizona, og også her kan man bestille souvenirs, dersom man ikke deltager i arrangementet. Vil du vide mere om Phoenix-træffet, da send mig en mail, således at jeg kan scanne programmet ind og sende det til dig!

G o d   L æ s e l y s t   !

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.