Et ferietip for samlere !

Puppen– und Spielzeugmuseum Coesfeld/

Dukke– og Legetøjsmuseet Coesfeld

Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

Er du på vej mod dit feriemål eller måske på vej hjemover? Du kan sagtens nå at standse på vejen! Coesfeld ligger i Münsterland—Nordrhein-Westfalen og er en dejlig kulturby. I byens centrum ligger dukke– og legetøjsmuseet i en fredet bygning lige ved markedspladsen.

 Udstillingen er opbygget kronologisk, og her finder du ALT inden for dukkernes verden. Mød alle de gamle dukker af voks, papmaché, træ, porcelæn og celluloid— se den flotte samling af bliklegetøj, optisk legetøj, dampmaskiner, og ikke at forglemme mere end firs dukkestuer fra 1810 til 1950, som så levende illustrerer vore forfædres liv og virke og herigennem vækker nostalgien i os alle

Gammelt legetøj er et stykke kultur og udtrykker et tidsbillede, hvad tydeligt kommer til udtryk, når du betragter de mange historiske dukkestuer. Se det hele lige fra Biedermeiertiden, hen over Gründner– og Jugendstilperioderne og ind i 1950erne, og du får en dejlig historisk oplevelse om sæder og skikke i det borgerlige liv på den tid.

Billede1
Miniatureudgave af Det gamle Apotek!
Billede2
Udsnit af en Delfter-stue i miniudgave!

 

 

 

 

 

Billede3
Lidt fra Museets store sal!

Inden for fire historiske borgerhuse finder du en enestående samling på 52 ”dukkestuehuse”, som blev skabt og samlet af Konrad Werner (1923-1993) fra Wahl-Coesfeld.

Og selvfølgelig er der hele tiden særudstillinger, gå blot ind på www.puppenmuseum-coesfeld.de og læs mere.

Puppen– und Spielzeugmuseum Coesfeld, Walkenbrückenstraße 25, DE 48653 Coesfeld er åbent onsdag, lørdag og søndag fra 14.30 til 17.30, og der er fri entré (men du er selvfølgelig altid velkommen til at betale til vedligeholdelse af samlingerne). Ønsker du en rundvisning, koster det 3 € pro persona (mindst 10 personer), og der kan etableres aftale om rundvisning uden for åbningstid på telefon +49 2541 70912.—vil du vide mere om byen kan du få oplysninger via byens servicekontor på tlf: +49 2541 939 10 09.

G o d     F o r n øj e l s e !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.