F l a m m y ’ s side for børn (og barnlige sjæle)!

eller

Leg   og   lær   med   F L A M M Y   !

Hyg dig med børn og børnebørn og lær samtidig noget om forebyggelse

Med Brandskyddföreningens/Det svenske Brandværns pædagogiske Legetøj

Med hilsen fra Lise Brastrup Clasen ©

Billede1
Her er påkjlædningsdukken Flammy, hans tøj finder du i malebogen!

Alle vi samlere og barnlige sjæle er vilde med at lege, først legede vi med påklædningsdukker, tegnede og farvede og klippede, samt kunne lide at spille forskellige spil, da vi var børn, senere hyggede vi os med vore egne unger og nu med børnebørnene, og… I er sikkert lige som jeg altid på udkig efter sjovt og anderledes legetøj!

Billede2

For nogen tid siden gjorde Ulla Dahlstedt fra påklædningsdukken-gruppen opmærksom på Flammy — en sød lille påklædningsdukke fra ”Brandskyddföreningen” i Sverige. Og… selvfølgelig blev jeg enormt nysgerrig og gik ind på hjemmesiden for at se på herlighederne. Snart kom jeg i kontakt med Carina Andersson, forreningens informator, der gjorde mig opmærksom på foreningens mange FLAMMY-produkter, skabt til gennem leg at lære børnene, hvordan man værner og beskytter sit hjem mod brand. Carina sendte mig et dejligt tykt brev med legepakken, og det er virkeligt gennemtænkte midler.

Påklædningsdukken FLAMMY er en frisk lille abe, fyr, som findes i ”Min Malebog om Brandværn” (Leg og lær med Flammy), fyldt med tips og trick og gode råd, som alle forstår gennem billeder og opgaver, som lige til at farvelægge. Flammy hjælper overalt…..

En anden sjov lille ting er en folder med et hus og klistermærker, hvor du og børnene kan hjælpe familien Mus med at forebygge deres hjem mod ildebrand. Der er checkliste, således at du sammen med børnene kan kontrollere, om jeres eget hjem er så brandbeskyttet som muligt!

Det allerbedste for mig er tegneserieheftet ”Flammys Brandskole” med spændende serier, opgaver , deriblandt Flammy-spillet, sådan et enkelt spil, hvor du bruger en terning til at slå med og små mønter eller brikker til at flytte med. Undervejs som i så mange andre spil får du belønninger eller straffe: f.eks. har du et sted glemt at slukke et stearinlys og må begynde forfra…..

Billede3
Det herlige Tegneseriehæfte!

Du kan desuden via foreningens Hjemmesider (se nedenfor) eller via telefon

(+46) 8 588 475 00 bestille forskellige små flammyting, så som nøglering, refleksbrik, hefteplaster, balloner, en brandmandshjelm og andet sjovt.

Håber, du får lyst til at kontakte Brandskyddsföreningen: Postadress 115 87 Stockholm, Beliggende Årstaängsveien 21 C. tlf: (+46) 8 588 474 00, hvor du på hjemmesiden www.brandskyddsforeningen.se kan se de mange produkter og læse om foreningen.

Billede4
Her bor familien Mus!

G o d     L æ s e l y s t   !

 

Gad vide, om denne fremragende idé ”smitter”, således at Brandvæsenet i andre lande, bl.a. Danmark, tager den op!

(Tak til Ulla Dahlstedt og til Carina Andersson, der har inspireret mig til at delagtiggøre jer alle i Flammy-produkterne)!

G o d     L æ s e l y s t   !

Billede5

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.